Hambúrguer de borrego e feta

Hambúrguer de borrego e feta

4.8 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
24 unidades

Składniki

  • carne de borrego limpa, cortada em pedaços (3 cm aprox.), semicongelada
    900 g
  • sobras de pão
    50 g
  • alho
    2 dentes de
  • cominhos em pó
    1 c. chá de
  • sementes de coentros em pó
    1 c. chá de
  • orégãos
    1 c. chá de
  • sal
    ½ c. chá de
  • azeitonas pretas s/ caroço
    30 g
  • cebola roxa cortada em pedaços
    120 g
  • queijo feta cortado em pedaços
    130 g
  • ovos
    2
  • concentrado de tomate
    35 g
  • Azeite q.b. p/ fritar

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 130.4 kcal / 545.6 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 9.8 g
Węglowodany 2.4 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Sód 149.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...