Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g carne de borrego limpa, cortada em pedaços (3 cm aprox.), semicongelada
- 50 g sobras de pão
- 2 dentes de alho
- 1 c. chá de cominhos em pó
- 1 c. chá de sementes de coentros em pó
- 1 c. chá de orégãos
- ½ c. chá de sal
- 30 g azeitonas pretas s/ caroço
- 120 g cebola roxa cortada em pedaços
- 130 g queijo feta cortado em pedaços
- 2 ovos
- 35 g concentrado de tomate
- Azeite q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 545.6 kJ / 130.4 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 149.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de legumes à italiana (Ditalini) - TM6
Brak ocen
Gelado de nata com chocolate
8 Std. 45 Min
Maçã espiralizada desidratada com chocolate - TM5
Brak ocen
Bagels
Brak ocen
Ganache de iogurte e banana para macarons
Brak ocen
Tarte de figo e queijo
30min
Salada com bacon, melancia e molho de iogurte
10 Min
Massa folhada de chocolate
1h 40 min
Malassadas de batata-doce
1h 15 min
Açorda de tomate e ovas com peixe assado
1 Std. 5 Min
Lombo de porco recheado com maçã e frutos secos
1 godz. 35 min
Poncha da Madeira
5 min