Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 dientes de ajo
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva), aclarados y escurridos
- 60 g de agua
- 30 g de zumo de limón
-
40
g de tahini
lub 40 g de semillas de sésamo tostado - ½ cucharadita de sal
- 70 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para servir)
-
pimentón para servir
(opcjonalnie)
lub comino molido para servir (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 5095.2 kJ / 1217.8 kcal
- Białko
- 27.3 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 97.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 22.6 g
- Sód
- 2284.5 mg
Alternatywne przepisy
Dal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35 Min
Ensalada tabulé de quinoa
25min
Tahini - Oriente Próximo
20 Min
Hamburguesas de lentejas y quinoa
1 Std.
Guacamole
10 Min
Pesto de rúcula y avellanas
5 Min
Paté libanés de berenjena (Baba ganoush)
1 godz. 15 min
Hummus de lentejas
5 Min
Pesto
10 Min
Paté de berenjena (Baba ganush) - Líbano
2 godz. 10 min
Hummus de remolacha
10 Min
Muhammara
1 godz. 10 min