Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de apio en trozos
- 70 g de zanahoria en trozos
- 100 g de cebolla en cuartos
- 1 ramita de albahaca fresca (solo las hojas) (opcjonalnie)
- 50 g de aceite de oliva
- 400 g de carne picada mixta
- 70 g de vino tinto
- 1 cucharada de tomate concentrado (opcjonalnie)
- 400 g de tomate triturado en conserva
- 1 hoja de laurel seca Ducros
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida Ducros
- 1 pellizco de nuez moscada molida Ducros
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 7400.6 kJ / 1768.8 kcal
- Białko
- 78.9 g
- Węglowodany
- 48.6 g
- Tłuszcz
- 139.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 90.6 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 3349.8 mg
Alternatywne przepisy
Puré de patata
50 min.
Arroz blanco
25 min.
Albóndigas con salsa de tomate
45 min
Sofrito de verduras
15 Min
Salsa de tomate
40 Min
Brownie rápido
25 min.
Lentejas estofadas
3 Std. 45 Min
Bizcocho de yogur
1 Std. 40 Min
Lasaña boloñesa
2óra 30p
Crêpes
1 Std. 15 Min
Carne picada
35 Min
Boloñesa de ternera
30 Min