Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de apio en trozos
- 70 g de zanahoria en trozos
- 100 g de cebolla en cuartos
- 1 ramita de albahaca fresca (solo las hojas) (opcjonalnie)
- 50 g de aceite de oliva
- 400 g de carne picada mixta
- 70 g de vino tinto
- 1 cucharada de tomate concentrado (opcjonalnie)
- 400 g de tomate triturado en conserva
- 1 hoja de laurel seca Ducros
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida Ducros
- 1 pellizco de nuez moscada molida Ducros
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 7400.6 kJ / 1768.8 kcal
- Białko
- 78.9 g
- Węglowodany
- 48.6 g
- Tłuszcz
- 139.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 90.6 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 3349.8 mg
Alternatywne przepisy
Salsa de tomate
40 Min
Brownie rápido
25 Min
Lentejas estofadas
3h 45min
Patatas para guarnición o para tortilla
30 Min
Sofrito de cebolla y ajo
10 Min
Arroz blanco
25 Min
Crema de verduras
35 Min
Puré de patata
50 Min
Lasaña boloñesa
2 Std. 30 Min
Albóndigas con salsa de tomate
45 Min
Sofrito de verduras
15 Min
Boloñesa de ternera
30 Min