Torta di mele e mandarini

Torta di mele e mandarini

4.3 354 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 fette

Składniki

  • burro q.b.
  • di mandarini sbucciati, a spicchi e senza semi
    200 g
  • di fecola di patate
    100 g
  • di farina tipo 00
    100 g
  • di zucchero
    130 g
  • uova
    2
  • di olio di semi di girasole
    80 g
  • di lievito in polvere per dolci
    1 bustina
  • di mele renette, sbucciate e a tocchetti
    400 g
  • zucchero a velo a piacere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 200 kcal / 836.9 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 7.8 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 15.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...