Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 290 g unsalted butter, cut ino pieces, plus extra to grease
- 550 g Rapadura sugar or raw sugar
- 1 ¼ tsp baking powder
- 90 g Dutch cocoa powder, plus extra to dust
- 125 g plain flour
- 250 g dark chocolate (55% cocoa solids), broken into pieces
- 1 pinch sea salt
- 5 eggs, lightly beaten
- 5 tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1751.1 kJ / 418.5 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 51.2 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 63.4 mg
Alternatywne przepisy
Decadent dark chocolate brownies
2 Std. 15 Min
Salted caramel slice
2hod. 30min
Banana bread
1 Std. 50 Min
ANZAC biscuits
40 Min
Chocolate chip cookies
50 Min
Buttercream icing
5 min
Dark chocolate frosting
10min
Home-style sponge cake
2hod. 30min
Too easy chocolate cake
50 Min
Buttermilk scones
35 Min
Basic vanilla cupcakes
35 Min
Chocolate butter cream
10min