Urządzenia i Akcesoria
Lemon meringue pie
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz.
12 portions
Składniki
Pastry
-
unsalted butter plus extra for greasing100 g
-
icing sugar50 g
-
plain flour plus extra for dusting230 g
-
salt to taste1 pinch
-
egg yolks3
Filling
-
lemon zest only, no white pith1
-
caster sugar100 g
-
lemon juice (approx. 6-7 lemons)220 g
-
unsalted butter cut into pieces65 g
-
eggs6
Meringue
-
egg whites room temperature4
-
icing sugar150 g
-
cream of tartar¼ tsp
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
74.6 mg
Białko
8 g
Kalorie
1420.4 kJ /
339.5 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Węglowodany
41.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Home-style sponge cake
2 godz. 30 min
Custard
10 min
Hollandaise sauce
15 min
Chocolate mousse
3 godz. 20 min
Profiteroles
2 godz.
Sweet shortcrust pastry
1 godz. 50 min
Vanilla slice
26 godz. 5 min
Classic lemon tart
3 godz. 10 min
Lemon or lime butter
15 min
Shortbread
1 godz.
Pavlova
6 godz.
Buttermilk scones
35 min