Lemon meringue pie

Lemon meringue pie

4.0 189 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz.
12 portions

Składniki

Pastry
  • unsalted butter plus extra for greasing
    100 g
  • icing sugar
    50 g
  • plain flour plus extra for dusting
    230 g
  • salt to taste
    1 pinch
  • egg yolks
    3
Filling
  • lemon zest only, no white pith
    1
  • caster sugar
    100 g
  • lemon juice (approx. 6-7 lemons)
    220 g
  • unsalted butter cut into pieces
    65 g
  • eggs
    6
Meringue
  • egg whites room temperature
    4
  • icing sugar
    150 g
  • cream of tartar
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 339.5 kcal / 1420.4 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 41.9 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Sód 74.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...