![Fresh pasta dough Fresh pasta dough](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C5053AED-32E1-4A02-BA34-2328C56BEC08/Derivates/C3916319-27F6-49AC-9C64-DA1DB1EA5367.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 2 eggs
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- water, for cooking pasta
- salt, as needed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1049.3 kJ / 250.5 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 45 mg
Alternatywne przepisy
Homemade ricotta
1h 15min
Focaccia
2hod. 5min
Herb and garlic pull-apart bread
1h 35min
Quick puff pastry
1 Std. 20 Min
Gnocchi
1h 40min
Fresh pasta dough
1 godz.
Wholemeal crumpets
1h 40min
Bagels with bacon jam and egg
3 godz. 20 min
Baguette
3h 45min
Easy everyday white bread
5sa 10 dk
Basic bread
1h 35min
Flour tortillas
1 godz. 10 min