![Classic Zabaglione Classic Zabaglione](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e3b50074-48c4-41b9-9d2c-e5dee0c63663/Derivates/c9a1a551-8123-468a-b842-30542819fafa.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz Marsala wine
- 2 oz white wine
- 6 egg yolks, from large eggs
- 4 oz sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 946 kJ / 226 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 15 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sabayon (Zabaglione)
15 Min
Mini Saffron Risottos and Zucchini Mousse
6h 15min
Semifreddo with Marsala and Amaretti
6 godz. 45 min
Orange Liqueur Zabaglione
15 Min
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15 Min
Apple Tarte Tatin with Crème Anglaise
1 godz. 30 min
Mushroom Risotto
30 min
Caramelized Onion and Goat Cheese Tarts
1 godz.
Caramelizing 7 oz Onions
40min
Sous-vide Scallops with Saffron Sauce
1 godz.
Whisked Egg Whites
5 Min
Leek Pie
1 godz. 45 min