Wersje kompatybilne
Gluten Free Almond Cake with White Chocolate Topping
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 5 ½ oz dark chocolate, small pieces, chips or chunks (see Tip)
- 3 ½ oz unsalted butter, plus extra to grease
- 4 jumbo eggs
- 4 ½ oz caster sugar
- 4 ½ oz ground almonds
- 1 tsp baking powder
White Chocolate Topping
- 5 ½ oz white chocolate, small pieces, chips or chunks
- 2 oz water
- 2 oz unsalted butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1191 kJ / 350 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Berry Clafoutis (Anna)
1h 35min
Gluten-Free Peach Upside Down Cake
1h 5 min
Egg Puffs
25min
Chocolate Avocado Cake (Bill Yosses)
2h 40min
Chocolate Granola Muffins
30 min
Flourless Chocolate Coffin Cake
1h 5 min
Gluten Free Lemon Cupcakes
1 godz. 15 min
Gluten Free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1 godz.
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45 min
Oaxacan Chocolate Brownies
40min
Gluten-Free Banana Bread
55min
Zucchini Bread
1 godz. 15 min