![Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/08303702-6260-4582-ab75-6a1c734e6ded/Derivates/bbe3bf06-ae42-453f-b6b3-54c5b25d4ad3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ½ oz roasted red peppers, preserved, drained
- ½ oz extra virgin olive oil
- ½ oz freshly squeezed orange juice
- 1 tbsp water
- 2 dashes pepper sauce, red, e.g. Tabasco (opcjonalnie)
- 4 ½ oz unsalted butter, in pieces
-
1
tsp ground smoked paprika
lub 1 tsp paprika - 4 egg yolks, from large eggs
- 1 tsp salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 oz
- Kalorie
- 572.1 kJ / 136.7 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 275.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hollandaise Sauce
15min
Maple Miso Vinaigrette
5 min
Lemon Caper Aioli
10 min
Mini Saffron Risottos and Zucchini Mousse
6sa 15 dk
Jalapeño honey butter
15min
Classic Zabaglione
15min
Romaine Salad with Blue Cheese and Prosciutto Dust
45 Min
Crème Fraîche Ice Cream with Salted Caramel
12h
Green Goddess Dressing (Bill Yosses)
20 Min
Easy Cheese Souffles
1 Std.
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
3 Std. 35 Min
Basil Pesto (TM5 Metric)
10 min