Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de harina de repostería
- 75 g de mantequilla en trozos, muy fría
- ½ cucharadita de sal
- 50 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 275 g
- Kalorie
- 4521 kJ / 1080 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 117.1 g
- Tłuszcz
- 62.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 38.7 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 1176 mg
Alternatywne przepisy
Masa para empanadillas
1 Std. 40 Min
Hojaldre rápido
2h
Ñoquis de patata
50min
Crema pastelera
10min
Merengue suizo
10min
Brioche
8 Std.
Bizcocho genovés
1 Std. 50 Min
Masa sablé
1 Std. 50 Min
Bechamel
15 min
Tarta de limón y merengue
3 Std.
Masa sablé con almendras (sin huevo)
45min
Masa de pasta fresca
1h