Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de leche
- 50 g de mantequilla (Lurpak®) en trozos (y un poco más para el molde)
-
20
g de levadura prensada fresca desmenuzada
lub 2 cucharaditas de levadura de panadería deshidratada (8 g) - 20 - 60 g de azúcar
- 550 g de harina de fuerza
- 1 ½ cucharaditas rasas de sal
- 1 huevo ligeramente batido para pincelar la masa
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 391 kJ / 93 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Pan de molde
3h
Pan nevado para el desayuno
2h 30min
Panettone con nueces, arándanos y chocolate blanco
4 Std. 20 Min
Rollitos caramelizados
2h 30min
Panes pita
1 godz. 50 min
Pan rápido
50 min
Brioche
8h
Baguette
3h 45 phút
Pan de molde con semillas de amapola
2 Std. 10 Min
Pan básico
3h 45 phút
Pan picnic de tres sabores
1 godz. 30 min
Medias noches
1h 20min