Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucharadita de mantequilla para engrasar el molde
- 4 huevos
- 120 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 120 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 200 g de leche condensada La Lechera®
- 200 g de leche evaporada Ideal®
- 400 g de nata (35% de grasa)
- 10 g de caramelo líquido para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1857 kJ / 444 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 45.9 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 133.3 mg
Alternatywne przepisy
Empanadas chilenas (empanadas de pino)
6h 50min
Tarta con crema de vainilla y salsa de caramelo
3h
Merengue suizo
10 min
Leche asada
4h 40min
Tarta de limón y merengue
3h
Tarta de limón y merengue
2h 10 min
Savarin rápido al ron
1h 30min
Bavaroise de vainilla y fresa
4 godz. 15 min
Charlota de albaricoques con crema de limón
13h
Postre cuatro capas
4 Std. 10 Min
Tarta de nuez
1h 15min
Crème brûlée
4h 30min