Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa sablé
- 100 g de azúcar
- 200 g de mantequilla fría en trozos pequeños (y algo más para engrasar)
- 370 g de harina de repostería
- 1 huevo
- 1 pellizco de sal
-
1
cucharadita de vainilla líquida
lub 1 cucharadita de azúcar vainillado
Crema de limón
- 100 g de azúcar
- 8 - 10 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 120 g de zumo de limón
- 65 g de mantequilla
- 6 huevos
Merengue
- 4 claras de huevo
- ¼ cucharadita de cremor tártaro (opcjonalnie)
- 150 g de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2761 kJ / 661 kcal
- Białko
- 12.18 g
- Węglowodany
- 78.33 g
- Tłuszcz
- 32.94 g
- Błonnik
- 1.68 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merengue suizo
10 min
Merengue italiano
20 min
Merengue francés
2 Std. 15 Min
Tarta de limón y merengue
2h 10 min
Torta Rogel
2h 20min
Crème brûlée
4 Std. 30 Min
Postre chajá
11h 15min
Tarta de crema pastelera y fresas
2 Std. 15 Min
Glaseado blanco
5 min
Tarta a las tres leches
12h 45min
Alfajores rellenos de dulce de leche
1 godz. 50 min
Tarta de zanahoria (Carrot cake)
1 godz. 50 min