Crêpes di biscotti con crema gianduia e ricotta

Crêpes di biscotti con crema gianduia e ricotta

4.4 28 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz.
15 pezzi

Składniki

Crêpes
  • di biscotti secchi
    250 g
  • di burro
    30 g
  • di latte intero
    600 g
  • uova
    4
  • di sale
    1 pizzico
Crema gianduia
  • di zucchero
    60 g
  • di zucchero vanigliato
    1 cucchiaino
    ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • di cacao amaro in polvere
    10 - 20 g
  • di nocciole tostate
    60 g
  • di latte intero
    80 g
  • di cioccolato al latte a pezzi
    170 g
  • di olio di arachidi
    60 g
Terminare la preparazione
  • di ricotta
    150 g

Wartości odżywcze na 15 pezzi

Kalorie 4144 kcal / 17338.5 kJ
Białko 83.7 g
Tłuszcz 262.2 g
Węglowodany 386.4 g
Błonnik 16.4 g
Tłuszcz nasycony 74 g
Sód 591.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...