Wersje kompatybilne
Crêpes di biscotti con crema gianduia e ricotta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 250 g di biscotti secchi
- 30 g di burro
- 600 g di latte intero
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
Crema gianduia
- 60 g di zucchero
-
1
cucchiaino di zucchero vanigliato
lub ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale - 10 - 20 g di cacao amaro in polvere
- 60 g di nocciole tostate
- 80 g di latte intero
- 170 g di cioccolato al latte a pezzi
- 60 g di olio di arachidi
Terminare la preparazione
- 150 g di ricotta
- Wartości odżywcze
- na 15 pezzi
- Kalorie
- 17338.5 kJ / 4144 kcal
- Białko
- 83.7 g
- Węglowodany
- 386.4 g
- Tłuszcz
- 262.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 74 g
- Błonnik
- 16.4 g
- Sód
- 591.7 mg
Alternatywne przepisy
Tiramisù alla stracciatella
2h 30min
Crêpes
1 godz. 20 min
Crêpes al limone con mascarpone e lamponi
35 Min
Mini cheeseburger
2 Std. 40 Min
Crêpes di farina di mais con salsa alle arance
45min
Crêpes con confettura di lamponi
2sa
Waffle mele e cioccolato
1h 40min
Crêpes (senza lattosio)
1h
Crêpes al cioccolato (senza glutine)
35 Min
Palacsinta (Crêpes ungheresi)
1h 10 min
Crêpes Suzette
35 Min
Waffles alla panna
1h 15min