Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Laugenbrezel, in Scheiben (ca. 5 mm)
- Olivenöl zum Beträufeln
- 90 g rote Zwiebeln, geviertelt
- 100 g Gewürzgurken, abgetropft, in Stücken (2 cm)
- 200 g Bergkäse, in Stücken (2 cm)
- 80 g Rapsöl
- 20 g Weißweinessig
- 1 geh. TL süßer Senf
- 1 geh. TL körniger Senf
- 60 g Gurkenwasser
- ½ TL Zucker
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 500 g Leberkäse-Aufschnitt, in feinen Streifen
- 100 g Radieschen, in feinen Scheiben
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1799 kJ / 430 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavarian Wrap
10min
Obazda-Flammkuchen
1 Std. 50 Min
Wurstsalat mit Laugencroutons
1小时 20 分钟
Weißwurstsalat
30 Min
Strammer-Max-Salat
30 Min
Maultaschensalat
30 Min
Deftiger Westernsalat
1 Std.
Käse-Salat
15min
Obatzter mit Bier
10min
Rheinischer Wurstsalat
1h 15min
Trauben-Käse-Salat
15min
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1h 15min