慢炖墨西哥番茄炖鸡腿
TM6

慢炖墨西哥番茄炖鸡腿

3.0 (3 oceny)

Składniki

  • 20 克 橄榄油
  • 2 瓣 蒜头
  • 170 克 黄洋葱 ,切角后切块
  • 600 克 熟番茄 ,切块
  • 200 克 罐装烤红甜椒 ,沥干水分
  • 1 茶匙 鸡肉高汤酱
    lub 1 块 鸡肉高汤块(每块溶于0.5升水)
  • ½ - 1 茶匙 盐
  • 20 - 30 克 新鲜茉莉椒
    lub 20 - 30 克 罐装墨西哥辣椒(jalapeño)
  • 1 ½ 茶匙 糖
  • 300 克 土豆 ,去皮,切块,3-4厘米
  • 600 克 去骨去皮鸡大腿 ,一切四
  • 150 克 西葫芦 ,切3厘米段后再一切四
  • 100 克 新鲜嫩菠菜

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1897 kJ / 453 kcal
Białko
33 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
22 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Błonnik
6.7 g
Sód
796 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy