慢炖墨西哥番茄炖鸡腿

慢炖墨西哥番茄炖鸡腿

3.5 4 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
4 人份

Składniki

  • 橄榄油
    20 克
  • 蒜头
    2 瓣
  • 黄洋葱 切角后切块
    170 克
  • 熟番茄 切块
    600 克
  • 罐装烤红甜椒 沥干水分
    200 克
  • 鸡肉高汤酱
    1 茶匙
    1 块 鸡肉高汤块(每块溶于0.5升水)
  • ½ - 1 茶匙
  • 新鲜茉莉椒
    20 - 30 克
    20 - 30 克 罐装墨西哥辣椒(jalapeño)
  • 1 ½ 茶匙
  • 土豆 去皮,切块,3-4厘米
    300 克
  • 去骨去皮鸡大腿 一切四
    600 克
  • 西葫芦 切3厘米段后再一切四
    150 克
  • 新鲜嫩菠菜
    100 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 796 mg
Białko 33 g
Kalorie 1897 kJ / 453 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...