Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Profiteroles en pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 2 c. à café de sucre (10 g)
- 120 g de farine
- 3 œufs (moyens)
Sauce au chocolat et finition
- 250 g de chocolat noir extrafin, 70% de cacao, cassé en morceaux
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 200 g de lait
- crème glacée, vanille, faite maison ou achetée
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1075 kJ / 257 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rouleaux de rosbif fourrés à la mozzarella et à la tomate
2h 30min
Chocolats pralinés à la liqueur
1 Std. 30 Min
Glace à la vanille
12h
Brioche
9h 30min
Sauce béarnaise
20min
Mille-feuilles
2 godz. 25 min
Galette des rois aux poires et au chocolat
1h 40min
Pâte à choux
2 godz.
Filet de bœuf et son beurre à l'ail et aux fines herbes
2h 15min
Crème Thermomix®
45min
Beurre aux herbes
5 min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30min