Urządzenia i Akcesoria
Getränkter Mandelkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
16 Stücke
Składniki
-
Mandeln ganz120 g
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten80 g
-
Eier3
-
Zucker310 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht40 g
-
Mehl150 g
-
Backpulver1 TL
-
Zitrone unbehandelt, 1 TL Schale fein abgerieben, 20 g Saft ausgepresst1
-
gehobelte Mandeln50 g
-
Wasser180 g
-
Mandellikör (z. B. Amaretto)40 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1018 kJ /
243 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2020
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zitronenkuchen
4 godz.
Königskuchen
9 godz. 30 min
Haselnuss-Streuselkuchen
1 godz. 30 min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Carrot Cake mit Walnuss-Streuseln
1 godz. 20 min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Orangen-Mandel-Kuchen
2 godz.
Zitronen-Mohn-Kuchen
2 godz.
Marzipan-Butterkuchen
3 godz.
Apfel-Sandkuchen
1 godz. 30 min
Orangen-Schoko-Kuchen
1 godz.
Elsässer Apfelkuchen
5 godz. 10 min