Almôndegas de porco com batata-doce no forno
TM6 TM5

Almôndegas de porco com batata-doce no forno

3.3 (49 ocen)

Składniki

  • 50 g cebola cortada em pedaços
  • 10 g salsa
  • 2 dentes de alho
  • 400 g carne de porco picada
  • 1 c. chá de colorau
  • 2 ½ c. chá de sal
  • Pimenta q.b.
  • 2 c. chá de orégãos
  • 3 ovos
  • 35 g azeite, mais q.b. p/ untar
  • 200 g cebola roxa cortada em oitavos
  • 250 g batata-doce cortada em cubos
  • 125 g leite
  • 100 g farinha tipo 65
  • 1 c. chá de tomilho

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
1359 kJ / 325 kcal
Białko
21 g
Węglowodany
27 g
Tłuszcz
15 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy