Urządzenia i Akcesoria
Schokoladenherzen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 Stück
Składniki
-
Weizenmehl, glatt260 g
-
Backpulver3 TL
-
Vanillezucker2 TL
-
Salz2 Prisen
-
Feinkristallzucker300 g
-
dunkle Schokolade in Stücken620 g
-
Butter weich, in Stücken460 g
-
Eier10
-
Erdbeermarmelade300 g
-
Rum (opcjonalnie) nach Geschmack1 - 2 EL
-
1 TL SchlagobersMilch1 TL
-
Erdbeeren, gefriergetrocknet gehackt für die Dekoration
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
250 mg
Białko
15 g
Kalorie
4503 kJ /
1076 kcal
Tłuszcz
70 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
41 g
Węglowodany
99 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Love is in the Air
5 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Nutella-Schnitte
2 godz.
Fliegenpilz- und Schweinchen-Glücksmuffins
2 godz. 30 min
Naked-Erdbeer-Drip-Cake
5 godz.
Mohn-Topfen-Obers-Herzkuchen
5 godz.
Osternest aus Germteig
2 godz.
Luftige Topfentorte mit Himbeerfüllung
13 godz.
Süße Krampusse von Dr. Oetker
2 godz.
Liebesbriefe
2 godz. 20 min
Schoko-Vanille-Schnitte
4 godz.
Himbeer-Butterkeks-Kuchen
2 godz.
Kokosbusserl
1 godz. 10 min
Polo Nero
50 min