Urządzenia i Akcesoria
Rührkuchen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
16 Scheiben
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen300 g
-
Eier4
-
Milch20 g
-
Zucker200 g
-
Salz1 Prise
-
Backpulver16 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
989 kJ /
236 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quark-Öl-Grundteig
5 min
Käsekuchen
1 godz. 30 min
Mürbeteig, süss
1 godz. 50 min
Zitronenkuchen
2 godz.
Apfelkuchen
1 godz.
Marmorkuchen
2 godz. 10 min
Zuckerguss
5 min
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1 godz. 15 min
Butterkuchen
1 godz. 55 min
Vanille-Kastenkuchen
1 godz. 10 min
Tortenboden
45 min
Schokoladenkuchen
1 godz. 25 min