Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Těsto
- 1 kostka čerstvého droždí (42 gramů)
- 100 gramů cukru
- 250 gramů mléka
- 630 gramů hladké mouky
- 200 gramů oleje
- 2 žloutky
- 1 vejce
- 1 špetka soli
Náplň do buchet
- 500 gramů švestkových povidel
- 50 gramů másla, rozpuštěného, na potření
- moučkový cukr, na posypání
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1298 kJ / 310 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Loupáky s mákem
1 Std. 30 Min
Bublanina s meruňkami
1 Std.
Ovocné knedlíky na páře
1 Std. 40 Min
Loupáky
3 Std. 25 Min
Moravské koláče
3 Std.
Dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou
1 Std. 30 Min
Vdolečky s povidly
1 Std. 30 Min
Kynutý borůvkový koláč
1h 50min
Makovo-meruňkový věnec
1 Std. 30 Min
Ořechový závin
2h 50min
Houskové knedlíky
50 Min
Vánočka
1 Std. 30 Min