Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
kostka čerstvého droždí, (42 gramů)
lub 7 gramů instantního droždí - 550 gramů polohrubé mouky
- ¼ čajové lžičky soli
- 1 vejce
- 150 gramů mléka
- 700 gramů vody
- 60 gramů cukru
- 30 gramů oleje, plus extra na vymazání Varoma mísy
- 500 gramů ovoce, dle chuti (meruňky, borůvky), čerstvé
- 250 gramů másla
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1620 kJ / 387 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Povidlové buchty
2 godz. 10 min
Borůvkové knedlíky
1 Std. 40 Min
Moravské koláče
3 Std.
Dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou
1h 30min
Vdolečky s povidly
1h 30min
Kynutý borůvkový koláč
1 godz. 50 min
Bramboráky
45 Min
Tvarohové knedlíky s jahodami
50min
Houskové knedlíky
50min
Houskové knedlíky
50min
Jahodový džem
1 Std. 5 Min
Žloutkové věnečky
1h 30min