Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 gramů vody
- 1 čajová lžička soli
- 600 - 650 gramů brambor, oloupaných, na kousky cca 3 x 3 cm
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 491 kJ / 117 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 26.9 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Brambory ve slupce s tvarohovým dipem
1hod.
Rýže, vařená
25min
Bramborová kaše
50min
Těstoviny, vařené
20min
Vejce, vařená
20min
Restované proužky kuřecího masa
15 min
Volská oka v páře
15 min
Boloňské špagety
30min
Restované kuřecí proužky se slaninou
15 min
Restovaná cibule (200 gramů)
20min
Čirý vývar z hovězího masa
3 Std. 45 Min
Drůbeží vývar
1hod.