Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 gramů cibule, napůl
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 čajová lžička červené papriky, sladké
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 6 kusů pepře, celého, barevného
- 3 kusy nového koření
- 250 gramů kyselého zelí
- 800 gramů vody
- 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
- 50 gramů smetany
- 50 gramů mléka
- 3 kusy párků nebo klobás, jemných, na kolečka
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 1125 kJ / 269 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Kulajda
40min
Moravské zelí
25min
Bramboračka se sušenými houbami
30min
Bramborový guláš s párkem
40min
Česneková polévka
20min
Gulášová polévka
1h 5min
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1h
Fazolková polévka
35 dk
Koprová omáčka
20min
Bramboráky
45min
Frankfurtská polévka
30min
Čočková polévka
1h 35min