
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 100 g Quark
- 1 TL Backpulver
- 1 ½ TL Salz
- 200 g Gouda in Stücken
- 400 g Wasser
- 400 g Porree in Ringen
- 200 g Sahne
- 4 Eier
- 150 g gekochter Schinken in Scheiben, geviertelt
- ¼ TL Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 891 kcal / 3727 kJ
- Białko
- 38 g
- Tłuszcz
- 62 g
- Węglowodany
- 45 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Blumenkohlgratin
55 min
Frühlingstarte
1 godz. 40 min
Porreewähe
1 godz. 15 min
Möhrenquiche mit Salbei
1 godz. 35 min
Venezianischer Zwiebelkuchen
1 godz. 10 min
Rosenkohl-Hefe-Kuchen
2 godz.
Zucchinikuchen
1 godz.
Rosenkohl-Hefe-Kuchen mit Schinken
1 godz. 30 min
Gemüsekuchen
1 godz. 10 min
Grünkohltarte
2 godz.
Appenzeller-Gemüse-Quiche
1 godz. 45 min
Porree-Feta-Tarte
2 godz.