Urządzenia i Akcesoria
Porreetorte
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen200 g
-
Quark100 g
-
Backpulver1 TL
-
Salz1 ½ TL
-
Gouda in Stücken200 g
-
Wasser400 g
-
Porree in Ringen400 g
-
Sahne200 g
-
Eier4
-
gekochter Schinken in Scheiben, geviertelt150 g
-
Pfeffer¼ TL
-
Muskat1 Prise
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
38 g
Kalorie
3727 kJ /
891 kcal
Tłuszcz
62 g
Błonnik
3.7 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tomaten-Mascarpone-Quiche
1 godz. 30 min
Möhrenquiche mit Salbei
1 godz. 35 min
Porreewähe
1 godz. 15 min
Appenzeller-Gemüse-Quiche
1 godz. 45 min
Venezianischer Zwiebelkuchen
1 godz. 10 min
Rosenkohl-Hefe-Kuchen mit Schinken
1 godz. 30 min
Zucchinikuchen
1 godz.
Rosenkohl-Hefe-Kuchen
2 godz.
Porree-Feta-Tarte
2 godz.
Gemüsekuchen
1 godz. 10 min
Grünkohl-Quiche
1 godz. 30 min
Grünkohltarte
2 godz.