Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Brötchen, altbacken, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Ei
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 400 g Hackfleisch, gemischt
- 800 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 700 g Kartoffeln, in Stücken
Kapernsauce und Fertigstellung
- 200 g Sahne
- 1 TL Zitronensaft
- 50 g Mehl
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 60 g Kapern, eingelegt, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2559 kJ / 611 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Birnen, Bohnen und Kassler
50 Min
Hühnerfrikassee mit Leipziger Allerlei
45 Min
Hühnerfrikassee à la Margret
50 Min
Labskaus
50 Min
Hühnerfrikassee mit Spargel
1h
Königsberger Eintopf
45 Min
Senfeier mit Kartoffeln
1h
Senf-Kräuter-Eier mit Kartoffeln
1h
Leipziger-Allerlei-Frikassee mit Huhn
45 Min
Schmorgurken mit Hack nach Omas Art
45 Min
Hühnertopf à la Frikassee
1 Std. 15 Min
Senfeier
1 Std. 5 Min