Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Kartoffeln, in Stücken
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 1 EL Zitronensaft
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 20 g Speisestärke
- 20 g Haferflocken
- 1 Ei
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1818 kJ / 434 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Erbsensuppe mit Würstchen
1h 45min
Linsensuppe
8h 45min
Pfannkuchen am Spieß
1 Std. 15 Min
Stielmus-Untereinander
50 min
Quark-Klößchen mit heißen Kirschen
2h 50min
Eierstich (Suppeneinlage)
15 min
Markklößchen (Suppeneinlage)
25 min
Pfannkuchen-Grundrezept für Backofen und Pfanne
1 godz.
Kartoffelpuffer
20min
Eierstich
25 min
Herzchen-Waffeln
20min
Bergische Waffeln
20min