Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bottom Tier Sponge
- 2 lemons, thin peelings of skin only
- 225 g caster sugar
- 225 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 4 medium eggs
- 225 g self-raising flour
- ½ tsp baking powder
- 30 g freshly squeezed lemon juice
Top Tier Sponge
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 170 g caster sugar
- 170 g unsalted butter, soft
- 3 medium eggs
- 170 g self-raising flour
- ¼ tsp baking powder
- 30 g freshly squeezed lemon juice
Icing
- 300 g unsalted butter, soft
- 600 g icing sugar
- 1 tsp grated lemon zest
- 1 tsp lemon juice
- teal food colouring gel (see tip)
Decoration
- edible cake decorations, sea creatures (opcjonalnie)
- 400 g fondant icing, ready to roll
- teal food colouring gel
- silver edible glitter spray (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1877.4 kJ / 448.7 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 56.6 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 227.9 mg
Alternatywne przepisy
Brioche slice with crumble
2h
Ice Cream Layer Cake
43 Std. 35 Min
Granini slice
2h 15min
Chocolate cake pops
1sa 55 dk
Black forest Christmas yule log
1 godz. 30 min
Brownies
50 min
Yule Log
3h
Meringue Ghosts
12h 25 min
Polish doughnuts
2h 30min
Hot Chocolate Bombs
1h
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Clotted Cream and Strawberry Ice Cream
24h