Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g dark chocolate, 70% cocoa solids, pieces or callets
- 100 g double cream
- 40 g golden syrup
- 20 g unsalted butter
- 1 pinch fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 50 g
- Kalorie
- 1167.6 kJ / 279.1 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 30.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fruit Sauce (Coulis)
10 Min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 Min
Chocolate Coffee Puddle Pudding
40 Min
Sticky Toffee Puddings
1 Std.
Chocolate Sauce
10 Min
Custard Layers
2h 20 min
Caramel Sauce
1h 30min
Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust
3 Std. 45 Min
Fondant Icing
35min
Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
9 Std.
Salted caramel sauce
40 Min
Victoria Sponge
1 Std. 10 Min