Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponges
- 375 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 375 g caster sugar
- 6 large eggs
- 375 g self-raising flour
- 60 g milk
- 1 tsp baking powder
- 2 tsp natural vanilla extract
- yellow food colouring gel
Buttercream Icing
- 450 g unsalted butter, soft
- 900 g icing sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 45 g milk
- yellow food colouring gel
Decoration
- 600 g fondant icing, white
- 200 g fondant icing
- edible gold glitter spray
- water, for brushing
- coloured sugar sprinkles, rainbow mixture
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 3399.1 kJ / 812.4 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 105.4 g
- Tłuszcz
- 42.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 349.5 mg
Alternatywne przepisy
Steamed Broccoli and Courgettes
15min
Chocolate Chip Scones with Raspberry Jam
50min
Strawberry and Burrata Salad with Basil Pesto (TM5)
20 min
Watermelon Lemonade
5 Min
Peppermint Hot Chocolate Stirrers
2 Std. 20 Min
Roasted Banana Affogato
10h 55min
Spanish Brunch
1h 15min
Three-milk cake
2h
Paris Dakar
5 Min
Chopped Onions
5 Min
Fruit Ice Cream
5 Min
Piñarita
5 Min