Urządzenia i Akcesoria
麻辣紅白豆腐煲
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 人份
Składniki
-
水2050 克
-
板豆腐 切塊(約2公分)200 克
-
鴨血 切塊(約2公分)300 克
-
蒜頭 切片15 克
-
薑 切片10 克
-
油15 克
-
花椒粒2 茶匙
-
酸菜 (酸菜心),切小條(約0.5公分),泡水5分鐘後瀝乾100 克
-
辣椒醬50 克
-
豬肉片100 克
-
香油2 茶匙
-
白醋 依個人口味調整1 茶匙
-
辣椒油 依個人口味調整10 克
-
青蔥 切蔥絲5 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
943.1 mg
Białko
12.4 g
Kalorie
1293.7 kJ /
309.2 kcal
Tłuszcz
16.6 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Węglowodany
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
名廚私房菜 - 李德全 II
5 Przepisów
Tajwan
Tajwan