麻辣紅白豆腐煲
TM6 TM5

麻辣紅白豆腐煲

4.4 (5 ocen)

Składniki

  • 2050 克 水
  • 200 克 板豆腐 ,切塊(約2公分)
  • 300 克 鴨血 ,切塊(約2公分)
  • 15 克 蒜頭 ,切片
  • 10 克 薑 ,切片
  • 15 克 油
  • 2 茶匙 花椒粒
  • 100 克 酸菜 (酸菜心),切小條(約0.5公分),泡水5分鐘後瀝乾
  • 50 克 辣椒醬
  • 100 克 豬肉片
  • 2 茶匙 香油
  • 1 茶匙 白醋 ,依個人口味調整
  • 10 克 辣椒油 ,依個人口味調整
  • 5 克 青蔥 ,切蔥絲

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1293.7 kJ / 309.2 kcal
Białko
12.4 g
Węglowodany
6.4 g
Tłuszcz
16.6 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Błonnik
0.1 g
Sód
943.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy