![Risotto mit Zucchini Risotto mit Zucchini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A92A8640-B5FF-4EAC-8273-6A215237DA1A/Derivates/EECC6773-75B8-4F2D-99F8-66F68FBD8E1A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel (60 g), halbiert
- 40 g Butter, in Stücken
-
50
g Pancetta, gewürfelt oder in Streifen
lub 50 g Speckwürfel - 500 g Zucchini, klein, in Scheiben (2 mm)
- 250 g Risottoreis
- 700 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 EL Petersilie, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1764 kJ / 422 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinat-Risotto mit Ziegenkäse
35 Min
Curry-Möhren-Risotto
50 Min
Kürbisrisotto
55 Min
Fenchel-Risotto
40 Min
Risotto mit Zucchini
50 Min
Lachs-Fenchel-Risotto
25min
G´schwindes Kürbisrisotto
25min
Steinpilz-Risotto
40 Min
Süßkartoffel-Risotto mit Bergkäse
50 Min
Rote-Bete-Risotto mit Ziegenkäse
40 Min
Lachs mit Zitronenrisotto
40 Min
Risotto mit Zucchini und Speck
35 Min