Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aderezo
- 25 g de hojas de albahaca fresca
- 1 chile jalapeño, sin semillas
- 15 g de vinagre de manzana
- 15 g aceite de oliva
- 5 g de sal fina, o al gusto
- 1 cdita de pimienta molida
Fajitas de res
- 400 g de bistec de res, en tiras (aprox. 5 cm)
- 5 g de sal, o al gusto
- 50 g de aceite
- ½ cdita de pimienta molida
- ½ cdita de ajo en polvo
- 1 cdita cebolla en polvo
Verduras salteadas
- 250 g de cebolla, en gajos
- 200 g de zanahorias, en bastones (aprox. 5 cm x 1 cm)
- 100 g de pimientos, en tiras (aprox. 5 cm x 5 mm)
- 100 g de chícharos congelados
- 5 g de sal fina, o al gusto
- 1 cdita de pimienta molida, o al gusto
- 1 lechuga sangría, en trozos, lavada y desinfectada
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1358 kJ / 323 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1018 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne de res a la jardinera
40min
Espaguetti con albóndigas
55min
Pechugas rellenas de espinaca en salsa de poblano
50min
Salpicón de pollo
25min
Rollo de carne bajo en sodio
1u.
Tostadas de rajas con pollo
40min
Bisteces para dos TM6
35min
Adobo con carne
50min
Cacerola de pollo, paprika y verduras de temporada
1u. 20min
Bisteces en salsa verde TM6
45 min
Alambre de pescado
35min
Bisteces a la mexicana
30min