Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengue
- mantequilla, suave, la necesaria para engrasar
- 20 g de azúcar refinada
- 4 claras de huevo
- ¼ cdita de cremor tártaro (opcjonalnie)
- 4 cdas de azúcar refinada
El roux
- 80 g de leche
- 15 g de mantequilla, a temperatura ambiente
- la ralladura de 1 naranja
- 20 g de harina de trigo
- 15 - 25 g de licor de naranja, tipo Grand Marnier
- 2 yemas de huevo
- azúcar glass, la necesaria para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2230 kJ / 531 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 103 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 126 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de lima yucateca
40 min
Pollo frito y elote dulce
55min
Sopa de cebada perla y hongos
50min
Mantequilla de ajo y echalote
10min
Choux y eclairs
1h 30min
Mousse de chocolate con leche
3h
Coulis de frutos rojos frescos
10min
Tarta de toronja sin gluten
3h 15min
New York con salsa bernesa
45h
Salsa de fruta (coulis)
10min
Pay de nuez con chocolate
1h 10min
Hot cakes soufflé (Japoneses)
40 min