Wersje kompatybilne
Trifle de chocolate com mascarpone e frutos tropicais
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse de chocolate
- 250 g chocolate p/ culinária (64% cacau)
- 400 g banana
- 100 g morangos
- 50 g açúcar
- 4 claras de ovo
Creme de mascarpone
- 250 g queijo mascarpone
- 350 g iogurte grego
- 20 g mel
- 1 limão (raspa e sumo)
P/ servir
- 500 g manga cortada em cubos
- 350 g papaia cortada em cubos
- Polpa de maracujá q.b. p/ finalizar
- Amêndoa laminada torrada q.b. p/ finalizar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1991.6 kJ / 476 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 56.6 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 164.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semifrio de framboesa
8 Std. 20 Min
Tarte de chocolate e framboesa
2 godz. 45 min
Cheesecake de framboesa
4h 20min
Cheesecake
4 godz. 30 min
Cheesecake cozido de pêssego
4h
Trifle de choux com frutos vermelhos
1h 20min
Brownies de cheesecake e framboesa
50min
Tarte de frutos silvestres
4h 10min
Bolo de chocolate e banana com coulis de morango
1h 20min
Mini cheesecakes de chocolate branco
8 godz. 30 min
Bolo de mousse de chocolate
30min
Semifrio de bolacha
5h