Pão de centeio e banha

Pão de centeio e banha

3.5 2 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 16 godz. 10 min
1 Receita completa

Składniki

Massa-mãe de centeio
  • água
    340 g
  • isco (massa-mãe de centeio)
    20 g
  • farinha de centeio tipo 130
    260 g
Massa principal
  • Azeite q.b. p/ untar
  • água fria, mais q.b. p/ vapor e p/ borrifar
    70 g
  • fermento de padeiro fresco
    5 g
  • farinha de centeio tipo 70 mais q.b. p/ polvilhar
    300 g
  • sal
    2 ½ c. chá de
  • mistura de especiarias p/ pão (opcjonalnie)
    2 ½ c. chá de
  • banha
    25 g

Wartości odżywcze na 1 Receita completa

Kalorie 2212 kcal / 8712 kJ
Białko 43 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 387 g
Błonnik 40.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...