Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g água (23-25°C)
- 1 pedaço pequeno fermento de padeiro fresco (1 g aprox.)
- 150 g farinha tipo 65
Farinha torrada
- 100 g farinha tipo 65
Massa principal
- Azeite q.b. p/ untar
- 270 g água fria, mais q.b. p/ vapor
- 50 g farinha de trigo integral
- 200 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ povilhar
- 5 g fermento de padeiro fresco
- 2 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 3677 kJ / 878 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 178 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 10.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de mistura simples
3 godz. 40 min
Baguetes
15 Std.
Pão de água com massa-mãe
21h
Bijoux de trigo e centeio
15sa 20 dk
Pão Venezia
17 Std. 10 Min
Massa-mãe em pó
24h
Pão rústico
2h
Pão de mistura de centeio e ervas
14 godz. 30 min
Carcaças de espelta
23u. 40min
Pão de leitelho
18 Std.
Pão de lavrador
16 Std. 15 Min
Pão branco
15 Std.