Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 100 g leite
- 50 g manteiga
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 7 g fermento de padeiro seco - 50 g açúcar
- 2 ovos
- ½ limão, só a raspa
- 400 g farinha tipo 65
Recheio
- 100 g manteiga
- 50 g coco ralado
- 100 g açúcar
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 50 g amêndoa ralada
- 150 g fruta cristalizada cortada em pedaços pequenos
- 50 g passas de uva
- Geleia de marmelo q.b. p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 6451.9 kJ / 1542 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 214.4 g
- Tłuszcz
- 66.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 37.9 g
- Błonnik
- 11.5 g
- Sód
- 131.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits Fours de amêndoa
30 min
Sonhos de bacalhau
1h 10min
Refeição surpresa para dois
Brak ocen
Biscoitos de amêndoa e cereja
12h
Macarons de morango
Brak ocen
Biscoitos estaladiços
25min
Folar de Páscoa com recheio de avelãs
1 godz. 45 min
Folar doce
2 Std.
Bombons recheados com mousse de creme de whisky
Brak ocen
Bolo de amêndoa e gila
Brak ocen
Pão de ló de Margaride
1 godz. 15 min
Pão-de-ló de chocolate
1 godz.