![Gamberi rossi con salsa alla papaya sottovuoto Gamberi rossi con salsa alla papaya sottovuoto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/85ef9f4f-3496-43d7-b375-3627c41bd3ba/Derivates/4f0cb136-9ba5-4f9a-b72d-1d11b3e35d79.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di gamberi rossi, le code pulite
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- 1500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 200 g di polpa di papaya a pezzi
- 1 cucchiaino di salsa di senape
- 10 g di aceto di riso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 634.3 kJ / 151.5 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 295.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Manzo sottovuoto con patate rosse e salsa bernese di (Lorenzo Biagiarelli)
1 Std. 10 Min
Aperitivo al mirtillo e canapè di gamberi
5h
Baccalà panna e alloro sottovuoto
1 Std.
Pere sottovuoto alla cannella
2h 5min
Salmone sottovuoto con insalata di finocchi e mele
1 Std. 20 Min
Salmone sottovuoto aromatizzato al lime e zenzero
1 Std. 20 Min
Bocconcini di pollo all'arancia in vasocottura
1 Std. 10 Min
Branzino sottovuoto al pepe rosa
1 Std. 10 Min
Baccalà sottovuoto al profumi di agrumi
1h 30min
Filetto di manzo sottovuoto con salsa bernese
2h 20 min
Insalata di polpo sottovuoto con verdurine
8h
Orata sottovuoto agli agrumi con gamberi in salsa
1h 30min