Wersje kompatybilne
Gelato alla banana con burro d'arachidi e cioccolato
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di latte di cocco (1 scatola), messa in frigorifero per circa 8 ore
- 200 g di arachidi, tostate, non salate
- 600 g di banane, mature (v. Consigli), a fette, congelate
- 130 g di cioccolato fondente (min. 70 % di cacao), a pezzettini
- 20 g di olio di cocco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2293 kJ / 548 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 38 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guetzli dell’Avvento
Brak ocen
Insalata di barbabietola con rafano
10 min.
Colorare le uova di arancione
55 min.
Chili con cervelat
1h
Tiramisù alle fragole e sambuco
3h 15 min
Pane integrale senza glutine
4h
Zuppa fredda al cocco e avocado
10 min.
Menú completo: lenticchie, filetto di maiale e verdure
2h 40min
Gelato alla frutta
5 Min
Insalata di broccoli con pinoli
5 Min
Curry di verdure
1h
Curry thailandese veloce con pollo
40 min.