Wersje kompatybilne
Gelato alla banana con burro d'arachidi e cioccolato
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di latte di cocco (1 scatola), messa in frigorifero per circa 8 ore
- 200 g di arachidi, tostate, non salate
- 600 g di banane, mature (v. Consigli), a fette, congelate
- 130 g di cioccolato fondente (min. 70 % di cacao), a pezzettini
- 20 g di olio di cocco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2293 kJ / 548 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 38 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fonduta moitié-moitié
Brak ocen
Bistecca di collo di maiale con burro all’aglio e pomodoro
Brak ocen
Manzo alla Wellington con jus di vino rosso e salsa duxelle di funghi champignon
Brak ocen
Polenta ai porri con topping di castagne (2 porzioni)
50min
Dip di tonno
5min
Gelato veloce alla frutta
10 min
Carac (Tortini al cioccolato)
2h
Crème caramel al cioccolato
1 godz. 30 min
Panna cotta
6u. 10min
Gnocchi di patate
1h 15min
Manzo al tamarindo con riso
8h 10min
Riso al latte
1 Std.