Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Bratbutter
- 500 g Rindsvoressen (Rindsschulter), in Würfeln (3 cm)
- 2 Knoblauchzehen
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 ½ TL Paprika rosenscharf
- 1 TL Paprika edelsüss
- 15 g Tomatenpüree
- 200 g Rotwein, trocken
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 400 g Wasser
- 1 Rindsbouillonwürfel (für 0,5 l)
- 400 g Kartoffeln, festkochend, geschält, In Würfeln (1 cm)
- 2 gelbe Peperoni (Spitzpeperoni oder Lange Peperoni), in Ringen (3 mm)
- ¼ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1506 kJ / 359 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüsesuppe
25 min.
Rindfleisch in Pilz-Rahm-Sauce
1h
Kartoffelsuppe
1h
Pilaw-Reis
40 min.
Bolognese Sauce
3h 15 min
Zürcher Geschnetzeltes mit Kartoffeln
3h
Spaghetti Bolognese
40 min.
Rindfleischragout auf Selleriepüree
1h
Lauch dünsten (200 g)
20 min.
Rindsvoressen mit Semmelknödeln
1h 30 min.
Basic-Cheesecake
10 Std.
Mürbeteig, süss
1hod. 50min