Gulasch

Gulasch

4.3 154 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Bratbutter
    30 g
  • Rindsvoressen (Rindsschulter), in Würfeln (3 cm)
    500 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Paprika rosenscharf
    1 ½ TL
  • Paprika edelsüss
    1 TL
  • Tomatenpüree
    15 g
  • Rotwein, trocken
    200 g
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    2
  • Wasser
    400 g
  • Rindsbouillonwürfel (für 0,5 l)
    1
  • Kartoffeln, festkochend geschält, In Würfeln (1 cm)
    400 g
  • gelbe Peperoni (Spitzpeperoni oder Lange Peperoni), in Ringen (3 mm)
    2
  • Salz
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Portionen

Kalorie 359 kcal / 1506 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 21.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...