Urządzenia i Akcesoria
Kartoffelgratin
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 Portionen
Składniki
-
Gruyère in Stücken (3 cm)100 g
-
Kartoffeln, mehligkochend geschält, in Scheiben (2 mm)1000 g
-
Knoblauchzehe1
-
Milch150 g
-
Vollrahm200 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer1 Prise
-
Muskatnuss, gemahlen1 Prise
-
Butter in Flocken20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
10 g
Kalorie
1448 kJ /
348 kcal
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Blumenkohlgratin
55 min
Älpler Magronen
45 min
Lasagne verdi
1 godz. 15 min
Crêpeteig
1 godz. 15 min
Schlagrahm
10 min
Bolognese Sauce
3 godz. 15 min
Lasagne
2 godz.
Béchamelsauce
15 min
Kartoffelsalat
1 godz. 5 min
Käse-Spätzli
1 godz. 10 min
Bratwurst mit Zwiebelsauce und Ofengemüse
45 min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 godz. 10 min