Kartoffelgratin

Kartoffelgratin

4.1 458 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 Portionen

Składniki

  • Gruyère in Stücken (3 cm)
    100 g
  • Kartoffeln, mehligkochend geschält, in Scheiben (2 mm)
    1000 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Milch
    150 g
  • Vollrahm
    200 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 Prise
  • Butter in Flocken
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 10 g
Kalorie 1448 kJ / 348 kcal
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...