Urządzenia i Akcesoria
Kartoffelgratin
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 Portionen
Składniki
-
Gruyère in Stücken (3 cm)100 g
-
Kartoffeln, mehligkochend geschält, in Scheiben (2 mm)1000 g
-
Knoblauchzehe1
-
Milch150 g
-
Vollrahm200 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer1 Prise
-
Muskatnuss, gemahlen1 Prise
-
Butter in Flocken20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
10 g
Kalorie
1448 kJ /
348 kcal
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Älpler Magronen
45 Min
Riz Casimir (8 Portionen)
1 Std.
Crêpeteig
1 Std. 15 Min
Schlagrahm
10 Min
Bolognese Sauce
3 Std. 15 Min
Pfannkuchen für jeden Tag
20 Min
Pizzateig
1 Std.
Flammkuchen
1 Std. 15 Min
Kartoffelsalat
1 Std. 5 Min
Lasagne
2 Std.
Käse-Spätzli
1 Std. 10 Min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 Std. 10 Min