Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 6 stonků čerstvého kopru, bez stonků
- 20 gramů čerstvého zázvoru, na tenké plátky
- 200 gramů cibule, napůl
- 500 gramů salátové okurky, oloupané, na kousky
- 1 čajová lžička kurkumy
- 10 gramů hořčičného semínka
- 3 čajové lžičky soli
- 150 gramů jablečného octa
- 20 gramů kukuřičného škrobu
- 100 gramů cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 sklenici
- Kalorie
- 821 kJ / 196 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Libečková sůl
5min
Meruňkový likér
25min
Smažené tvarohové nočky s marinovanými švestkami
40 Min
Šípkový sirup
24h 30 min
Sůl z jehličí
5min
Zelené polévkové koření
5min
Toskánské crostini
30 Min
Pâté z drůbežích jater s pistáciemi
1 Std. 40 Min
Omáčka arrabbiata
40 Min
Kulajda
40 Min
Liptovská pomazánka
5min
Jogurtový dip s brusinkami a kari
20min