Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g pimenta branca em grão
- 20 g salsa
- 150 g toucinho fumado cortado em pedaços
- 15 dentes de alho
- 60 g banha
- 1000 g água
- 2 ½ c. chá de sal
- 800 g batatinha nova pequena cortada em gomos
- 1 frango (1400 g aprox.), cortado em pedaços pequenos
- 80 g vinho branco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2925 kJ / 700 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Carne de porco em vinha d’alhos
48 Std.
Vitela com molho de laranja
40min
Rancho
2h 45 min
Asas de frango com arroz de laranja e ervas
1 Std.
Frango na púcara
50 Min
Frango de cebolada à angolana
30 Min
Piano com molho barbecue e salada de cenoura
11h
Feijoca com entrecosto
1 Std.
Piano com molho barbecue e arroz de feijão
1 Std. 25 Min
Carne de porco à alentejana
2 Std. 30 Min
Bacalhau à moda de Braga
40min
Rojões com castanhas
2 godz. 40 min