Urządzenia i Akcesoria
味噌汤、日本清酒蒸海鲜配米饭
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 人份
Składniki
-
水1440 克
-
米 洗净后沥干水分300 克
-
大白菜 切块 (2公分)60 克
-
洋葱 切丝 (2 毫米)100 克
-
红萝卜 切丝 (2 毫米)40 克
-
昆布 (opcjonalnie) (每片约2公分)4 片
-
大虾 去壳,去肠泥 (约170 克)10 - 12 个
-
300 克 青口, (淡菜)蛤蜊 把壳刷净300 克
-
墨鱼圈250 克
-
日式酱油 (参考贴士)75 克
-
60 克 米酒日本清酒60 克
-
盐1 茶匙
-
麻油 (10 克)2 茶匙
-
味噌80 克
-
海带芽 干5 小撮
-
嫩豆腐 (opcjonalnie) 切块 (1.5公分)200 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
30 g
Kalorie
2015 kJ /
478 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
71 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
美善品幸福厨房家常料理
158 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy