Urządzenia i Akcesoria
Erdbeer-Rhabarber-Strudel
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stücke
Składniki
Strudelteig
-
Mehl370 g
-
Wasser120 g
-
Ei1
-
Sonnenblumenöl40 g
-
Essig10 g
-
Salz½ TL
Füllung
-
Mandeln100 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten150 g
-
Butter170 g
-
Zucker140 g
-
Salz1 Prise
-
Erdbeerkonfitüre200 g
-
Rhabarber in Stücken (1 cm)250 g
-
Erdbeeren geviertelt250 g
-
Speisestärke20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
1879 kJ /
449 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
57 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2019
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1 godz.
Johannisbeer-Schnitte
2 godz. 30 min
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1 godz.
Heidelbeerkuchen mit Baiserhaube (Ciasto jagodowe z bezą)
2 godz.
Rhabarber-Cranberry-Tarte
2 godz. 30 min
Bärlauch-Franzbrötchen
2 godz. 20 min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2 godz. 25 min
Süßes Sandwich
45 min
Birnen-Brownies
1 godz. 15 min
Zucchiniröllchen in Tomatenrahm
1 godz.
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 godz. 10 min
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1 godz. 30 min