Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di acqua
-
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato -
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo - 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 420 g di farina di forza (manitoba)
- 2 cucchiaini di sale
Terminare la preparazione
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 20 g di acqua
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 2 - 3 pizzichi di sale grosso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1397 kJ / 334 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane arabo al rosmarino con za'hatar
50 Min
Panini al latte
4h 50min
Focaccia alle olive
2h
Ciabattine veloci
3 Std. 10 Min
Focaccia veloce in padella
40 Min
Focaccine fantasia
2h 5min
Focaccia alle cipolle
2h 20min
Pizzette marinare
1h 35min
Focaccine morbide
3 Std. 30 Min
Gnocco emiliano
4h 50min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4 Std. 55 Min
Tigelle
3 godz. 50 min