Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di latte
- 100 - 150 g di zucchero, a piacere
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 15 g di gelatina in fogli, ammollata in 75 g di acqua fredda e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2217 kJ / 530 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 44.3 g
Alternatywne przepisy
Coulis di frutta
10 min.
Meringhe
2h
Coulis di fragole
20 min.
Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole
5h 30 min
Panna cotta (per 2 persone)
5h 30 min
Salsa al cioccolato
20 min.
Mousse al cioccolato
3h 30 min.
Crème caramel
3 Std. 45 Min
Bavarese alle nocciole
7h
Panna cotta al caffè
4h 20min
Panna cotta ai mirtilli
6h 30min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 min.